HIFU – kasvojen kohotus ja vartalon muokkaus

High Intensity Focused Ultrasound

Suomeksi mikrofokusoitua korkeatehoista ultraääntä ja kansankielellä veitsetön kasvojenkohotus. Jos kivuton kasvojen kohotus kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, lue ihmeessä eteenpäin niin kerron mistä on kyse.

Meidän ihon muotoa ja tasaisuutta määrittää mm. kosteustasapaino, rasva-aineet, tyvikalvo, kollageeni, elastiini ja SMAS-kudos. Ihon kiinteyteen vaikuttaa ehdottomasti eniten dermis ja SMAS-kudos, ja niistä sekä ihon muista osista pääset lukemaan lisää tästä. Nyt keskitymme siihen, miten nuo kaksi edellä mainittua ja HIFU liittyvät toisiinsa.

Ikääntymisen, lääkkeiden, rasituksen, stressin, ruokailutottumusten, auringon sekä geenien myötä iho muuttuu ja muutokset SMAS-kudoksessa, kollageenissa ja elastiinissa tuovat esille myös ihon pinnalla näkyviä muutokset. Tuota muutosta on mahdotonta pysäyttää ja se kuuluu meidän normaaliin kehitykseen. Iho veltostuu, laskeutuu ja alkaa roikkumaan ja vaikka se on normaalia, niin harva noista muutoksista pitää.

Kasvojen kiinteyden palauttamiseen on olemassa paljon tehokkaita hoitomuotoja, kuten happokuorinta ja mikroneulaus, jolla toki päästään vaikuttamaan kollageenin tuotantoon, mutta rasvakudos ja SMAS-kudos ovat liian syvällä ja monen muun hoidon ulottumissa. HIFU ja kirurgin veitsi ovat ainoita keinoja päästä SMAS-kudokseen asti ja saada todella isoja muutoksia aikaan. Samalla kun HIFU:n lämpöenergia aktivoi dermiksen toimintaa, sen toimintasäteet saadaan kulkemaan aina SMAS-kudokseen asti ja hoito onkin omiaan hoitamaan leukalinjaa ja leuan alusta kiristämällä ja kohottamalla ihoa. HUOM! Meillä HIFUa ei tehdä poskien korkeimpiin kohtiin. Kukaan ei halua menettää poskipäillä olevaa rasvakudosta, joka vaikuttaa suuresti kasvojen muotoon ja korkeisiin poskipäihin.

HIFU on alun perin suunniteltu syövän hoitoon kohdentamalla hoitoa suoraan solutasolle, joten sen teknologia on viety aivan äärimmäisyyksiin ja onkin siksi kirurgian lisäksi ainut hoitomuoto, jolla ihon ulkonäköä voidaan muokata radikaalisti.

HIFU:lla voidaan tietenkin muokata myös lähes kaikkia vartalon alueita. Hoitokasettia ja syvyyttä vaihtamalla, voimme sekä kiristää ihoa, että saada rasvakudosta tuhottua. Vaikka voi tuntua hullulta, että sama hoito korjaa ja rikkoo, niin on hyvä tiedostaa, että eri kudokset reagoivat hoitoon eri tavalla. Ultraäänen kudoksessa synnyttämä lämpö saa toiset solut tuottamaan, mutta rasvakudos reagoi lämpöön hajoamalla ja hajonnut rasvasolukko poistuu elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Lopulliset tulokset vartalolla näkyvät yleensä 3-6 kuukauden sisällä.

HIFU:lla voidaan hoitaa

Käsivarret eli allit

Decoltee

Vatsa ja kyljet

Selkä

Lantio eli jenkkakahvat

Pakara

Reidet

Kuinka hoito etenee

Iho puhdistetaan ja kuoritaan aina ennen hoidon aloitusta. Iholle levitetään paksua kosteuttavaa geeliä ja sitä pitää aina olla ihon ja hoitopään välissä. Hoitopäätä siirretään pitkin hoitoaluetta, kunnes koko alue on käsitelty, yleensä kahteen kertaan, koska työstämme eri ihon kerroksia. Hoidon aika iholla saattaa tuntua pientä nipistelyä tai kihelmöintiä, mutta hoito ei suoranaisesti ole kivulias. Myös hoidon jälkeen iholla saattaa näkyä aluekohtaisesti kevyttä punoitusta (melko harvinaista) ja iho saattaa tuntua käsitellyltä. Tuntemukset voivat jatkua useamman päivän ajan johtuen ihon alla tapahtuvista muutoksista. Saunaa ja hikijumppaa ei suositella parin ensimmäisen päivän aika, mutta muuten hoidon jälkeen voi jatkaa aivan normaalia elämää.

Mitään valtavia muutoksia iholla ei kannata odottaa näkyvän heti hoidon jälkeen, sillä tulokset tulevat kokonaisuudessaan esiin vasta 2–3 kuukauden päästä. Hoito tehdään yleensä sarjahoitona 2–3 kertaa ja ylläpitohoitona kerran tai kaksi vuodessa.

Esteet hoidolle

Vaikka HIFU-hoito sopii kaikille ihotyypeille, on olemassa muutamia kontraindikaatioita, jolloin emme voi hoitoa suorittaa tai teemme hoidon vain lääkärin luvalla. Hoidamme aina vain täysin ehjää ja tervettä ihoa!

Esteet hoidolle:

Syöpä

Raskaus / imetys

Lääkärin luvalla:

Sytostaattihoidot

Diabetes

Epilepsia

Munuais- ja maksasairaudet

Hammassairaudet

Käynnissä oleva tulehdus tai virusinfektio

Akne (tulehtunut)

Metalli-implantit hoitoalueella

Kirurgiset toimenpiteet kasvoilla hoitoalueella (parantumisen jälkeen ok)

Täyteaineet (voi tehdä, mutta pistosalueet kierretään)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *