Kestopigmentointi eli semi-pysyvä ehostus on mieletön palvelu sinulle, joka haluat korostaa, tasapainottaa tai häivyttää jotain kasvojesi piirrettä. Meillä kestopigmentointeja tehdään kulmiin, ripsirajaan ja huuliin ja vain 18-vuotta täyttäneille henkilöille. Kestopigmentointi pysyy iholla 1–5 vuotta ja se tehdään aina vähintään kahdessa osassa. Pysyvyyteen vaikuttaa hoitoalue, käytetty väri, kotihoito ja ihotyyppi (rasvaisella iholla pigmentit haalistuvat nopeammin). Oikeintehtynä kestopigmentointi ei muuta väri, vaan haalistuu pehmeästi ajan saatossa. 

Hoito alkaa konsultaatiosta (ilmainen käynti), jossa kartoitetaan se, mitä asiakas haluaa ja ettei asiakkaalla ole mitään toimenpiteen estäviä sairauksia tai lääkitystä. Me haluamme varmistua siitä, että hoito on sinulle soveltuva ja sopiva ja turvallisuuden ja laadun takaamiseksi koulutamme itseämme jatkuvasti ja käytämme Swiss Color – kestopigmentointivärejä, jotka ovat markkinoiden turvallisimpia. Niistä voit lukea lisää täältä.

Hoidon kulku

Ensimmäiseen käyntiin varataan 2–3 tuntia, joista iso osa menee suunnitteluun ja mallin piirtämiseen kasvoille. Kun malli on valmis, asiakas saa nähdä sen ja teemme piirustuksiin tarvittaessa muutoksia niin kauan, että muoto ja koko miellyttää varmasti. Tässä kohtaa asiakas ei saa ujostella, vaan omista toiveista on kerrottava tekijälle. Me emme siitä loukkaannu vaan haluamme ennen kaikkea varmistua, että muodosta tulee mieluisa juuri sinulle! Myös väri suunnitellaan yhdessä ja katsotaan, että se on ihonsävyyn ja hiuksiin sopiva.

Itse toimenpiteessä rikomme hallitusti ihon pintaa ja viemme sinne väripigmenttiä. Se, kuinka monta kierrosta teemme riippuu hoitoalueesta, väristä, tekniikasta ja ihosta. Ihon puolustusmekanismi aktivoituu aina toimenpiteen aikana ja iho yleensä turpoaa jonkin verran. Siksi suosittelemme tulemaan hoitoon niin, että pääset lähtemään sieltä suoraan kotiin. Ensimmäisellä käynnillä hoitaja käy läpi kotihoito-ohjeet, saat hoitotuotteen ja suunnittelette vahvistuskäynnin 4–12 viikon päähän.

Vahvistuskäynnillä muoto ja väri tarkistetaan ja tarvittaessa vahvistetaan kokonaan tai osittain haalistunut väri. Vahvistuskäynnillä voidaan myös muokata hieman muotoa. Usein väri haalistuu ensimmäisen kerran jälkeen 40–80 %, joten siksi pidämme vahvistuskäyntiä tarpeellisena. 

Microblading vai powder?

Microblading-kulmat tehdään mekaanisella instrumentilla siinä, missä 3D-karvat tehdään koneella ohuella  nano-neulalla. Ideana on tehdä kulmakarvojen ulkonäköä jäljitteleviä ohuita viiltoja, jolloin kestopigmentointi on luonnollisen näköinen.

Powder-tekniikassa kulmat väritetään, jolloin lopputulos voimakkaampi ja enemmän meikatun näköinen. Shadow-tekniikka on hyvin samanlainen. Powder-tekniikassa pyritään tekemään hieman pehmeämpi lopputulos. Käytetty sävy määrittää paljon, kuinka näyttävät kulmista tulee. Kulmat voidaan tehdä myös yhdistämällä nämä kaksi tekniikka, jolloin puhutaan hybridi-tekniikasta.

Esteet hoidolle

Hoidamme aina terveitä ihmisiä ja tervettä ihoa. Alla on listattuna tilanteet, joissa emme tee kestopigmentointia ollenkaan ja missä tapauksissa suosittelemme konsultoimaan lääkäriä.

Ei tehdä ollenkaan

·      Syöpä

·      Kemoterapia (sädehoidosta oltava kulunut 1,5v.)

·      Influenssa, HIV, hepatiitti B, tuberkuloosi tai muu bakteerin tai viruksen aiheuttama infektio

·      Raskaus tai imetys (raskauden jälkeen 3kk, mikäli et imetä)

·      Allergia jollekin käytössä olevalle raaka-aineelle

·      Herpes, mustelma, hemangiooma, turvotusta, ruusufinni, syntymämerkki, kysta, näppy, patti hoidettavalla alueella

·      Keloidi

·      Alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena

Tehdään harkinnanvaraisesti

·      Roaccutan tai muu isotretinoiinia sisältävä lääkitys, lääkkeen lopetuksesta tulisi olla kulunut 6kk

·      Herpes, estolääkitys pitää aloittaa ennen toimenpidettä

·      Peniciliini (pigmentti ei välttämättä tartu ihoon toivotulla tavalla)

·      Diabetes, rytmihäiriöt, munuais- ja maksasairaus vaativat aina lääkärin konsultointia

·      Verenvuototauti tai verenohennuslääkkeet myös lääkärin konsultoinnin kautta