Mitä Microblading on?

Kyse on pähkinänkuoressa kulmien muokkauksesta. Omien kulmakarvojen sekaan tai tilalle piirretään manuaalisesti ohuita viivoja, jotka jäljittelevät kulmakarvojen ulkonäköä. Lopputulos on siksi todella luonnollisen näköinen. 

Kun lähdemme tutkimaan asiaa pähkinänkuoren ulkopuolelta, on asia hieman laajempi.

Kulmien teko alkaa aina tarkoilla mittauksilla ja merkinnöillä, jotta kulmista saadaan symmetriset ja halutun malliset. Tämä toteutetaan siis yhdessä hoitajan kanssa. Ammattilainen antaa aina vinkit ja suositukset, mutta loppujen lopuksi kyse on sinun ulkonäöstä ja mieltymyksestä, ja siksi lopullinen muoto pitää olla sellainen, että se miellyttää sinua! Meillä käytetään Branko Babicin PhiBrows-tekniikkaa ja kultaista suhdetta, joka on ensimmäinen laatuaan ja tekniikalla saadaan luotua kauniit kulmat kenelle vaan.

Väri valitaan yleensä niin, että se sopii ihosi ja hiustesi sävyyn. Värit ovat luonnollisesti todella testattuja ja täysin turvallisia käyttää. Herkistymiset ja allergiset reaktiot ovat äärimmäisen harvinaisia. Lisäksi niiden väripigmentit ovat stabiileja eli värit eivät ala punertaa, vihertää tai sinertää. Pigmentit myös haalistuvat tasaisesti eli kaunis lopputulos säilyy.

PhiBrows-värit vaativat koostumuksen vuoksi myös normaalia vähemmän työstöä, joka tarkoittaa vähemmän kipua asiakkaalle.

Ja kivusta puheenollen. Microbladingissa vältetään liika-puuduttamista, sillä se saattaa rentouttaa kulmien lihaksia liikaa ja kulmat saattavat asettua hassuun muotoon. Kipu on täysin siedettävää ja moni vertaa sitä kulmien nyppimiseen tai ihon mekaaniseen puhdistukseen.

Sitten alkaa viiltojen teko. Kuulostaa paljon rajummalta, mitä on! Mutta kyse on tosiaan siitä, että ihoon tehdään steriilillä erikoisterällä pieniä viiltoja karvan kasvusuunnan mukaisesti ja jäljitellen karvan luonnollista ulkonäköä ja viiltojen mukana ihoon viedään väripigmentti. Pigmentti jää ihon pintakerrokseen eli sitä ei päädy ihon syvempiin kerroksiin tai verenkiertoon. Väri pysyy ihossa 10-12kk ja ylläpidon vuoksi, kulmat kannattaa vahvistaa kerran vuodessa. Uudet kulmat tehdään aina kahdella käynnillä, jossa ensimmäisellä tehdään kulmat ja 4-6 viikon päästä niihin tehdään vahvistus, jotta kulmat pysyvät siisteinä pitkään. Vahvistus kuuluu hintaan.

Asiakkaan kanssa käydään aina läpi koko hoidon kulku kotihoito-ohjeineen ja asiakas täyttää esitietolomakkeen. Kotihoito-ohjeet saa aina mukaan myös kirjallisena, sillä kotihoito on iso osa onnistunutta kokonaisuutta!

PhiBrows microblading-tekniikalla voidaan joko täydentää tai luoda täysin uudet kulmat. Käytössä on muutama erilainen tekniikka ja tarvittaessa omien kulmien aukkoja voidaan esimerkiksi vain täydentää tai tuuhentaa. Microblading sopii myös niille, jotka ovat nyppineet omat karvat lähes kokonaan pois (ah tuota kultaista viiva-kulmat muotivillitystä…) tai sairastavat alopeciaa.

Esteitä kulmien muotoilulle ovat:

Isotretinoiini-lääkitys (ohentaa ihoa ja herkistää arpeutumiselle)

Keloiditaipumus (arven liikakasvu)

Jos sinulla on todettu kosmetiikka-allergiaa (varmista aina tekijältä, ettei tuotteet sisällä aineitta, jolle olet allergisoitunut)

Raskaus (hormonien voivat vaikuttaa lopputulokseen ja jopa kulmien pieleen menemiseen)

Suosittelemme harkintaa myös jos imetät (jälleen hormonit ja puudutus). Sairastaessasi diabetesta tai jos käytät verenohennuslääkettä, suosittelemme konsultointia lääkärin kanssa.

Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää tai kaipaat konsultaatiota, niin ota yhteyttä ja suunnitellaan hoitokokonaisuus yhdessä.