Happokuorinta

Happokuorinta voi kuulostaa rajulta ja jopa pelottavalta, mutta tosiasiassa kosmetologin käyttämät hapot ovat täysin turvallisia oikein käytettyinä ja sopivat oikeasti ihan jokaiselle iholle. Itse en välitä kovinkaan tuosta ”sopii kaikille”-väitteestä, mutta tässä kohtaa se pitää paikkaansa. Johtuen siitä, että meillä on käytössä useita erilaisia happoja ja räätälöimme hoidon aina yksilöidysti ihon ja asiakkaan tarpeiden sekä kokemusten mukaan.

Voisin puhua hapoista ja niiden hyvistä ominaisuuksista hamaan loppuun asti, mutta ratkaisin tässä kohtaa asian niin, että tein blogin puolelle kattavamman tekstin ja pääset tutustumaan aiheeseen alla olevasta linkistä.

Meillä happokuorinnat tehdään medikaalisella BTB13-sarjan tuotteilla. Sarja on siis sama, jolla teemme mikroneulauksen. Meidän valintamme sarjaan perustuu sen laajoihin tutkimuksiin ja patentoituun aineiden kuljetusmekanismiin. Tuotteet ovat raaka-aineiltaan puhtaita eikä niihin ole lisätty mitään ylimääräistä. Hoitoteho on siis taattu ja reaktiot minimoitu.

Mitä happokuorinnassa sitten tapahtuu?

Hoito aloitetaan ihon puhdistuksella, jonka jälkeen teemme ihoanalyysin ja keskustelemme yhdessä asiakkaan kanssa hoidon tarpeista eli siitä, mitä haluamme hoitaa ja kuinka ja millä aineilla hoito tullaan toteuttamaan.

Ennen hapotusta iho kuoritaan AHA-Duo-kuorinnalla. Kuorinta-aineessa on siis mietoja AHA-happoja sekä bambujauhetta, jolla saadaan aikaan mekaaninen kidekuorinta. Vaihtoehtona herkälle iholle on täysin entsymaattinen kuorinta. Alkukuorinta tehdään, jotta saamme jo osan kuolleesta ihosolukosta, lian, meikin ja saasteet pois ihon pinnalta ja itse happo pääsee paremmin tekemään taikojaan.

Sitten päästään itse asiaan eli hapotukseen. AHA- ja BHA-happo saattavat aiheuttaa iholla pieniä tuntemuksia, mutta tätä ei nyt missään nimessä pidä säikähtää! Puhumme todella kevyestä nipistelystä, joka yleensä lakkaa todella nopeasti, kun iho tottuu happoon. Hapon vahvuus ja vaikutusaika katsotaan aina tapauskohtaisesti.

Hapotuksen jälkeen iho neutralisoidaan ja siihen imeytetään kosteuttava ja ravitseva seerumi, jota seuraa jälleenrakentava ja kostettava naamio ja loppuvoiteet. Käymme läpi jatkohoitotarpeen, neuvomme oikeanlaisessa kotihoidossa ja annamme kotihoito-ohjeet vielä kirjallisena. Hapotuksen jälkeen iho yleensä janoaa kosteutusta ja seuraavana päivänä iholla saattaa esiintyä kevyttä punoitusta ja pientä hilseilyä. Tämä on fyysinen merkki siitä, että iho uusiutuu. Se että iho ei hilseile, ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei hoito ole purrut.

Happokuorinta voidaan tehdä niin kevyenä, että se sopii jopa atooppiselle ja rosacea-iholle ja oikeanlaisella kotihoidolla, jopa super herkkä iho saadaan vahvistumaan ja voimaan paremmin. Rypyt ja juoneet saadaan häivytettyä samoin, kuin maksaläiskät. Myös ihon muut toimintahäiriöt, kuten epäpuhtaudet ja runsas talintuotanto voidaan saada hallintaan.

Mikäli hoito kiinnostaa, mutta mietityttää ota rohkeasti yhteyttä, niin autamme löytämään juuri sinulle oikean hoitomuodon. Voit jättää myös kysymyksen alla olevaan kommenttikenttään.