Täyteainehoidot

Täyteainehoidot yleisesti

Kasvojen muotoilu hyaluronihapolla (hyaluronic acid=HA) on luonnollinen ratkaisu, sillä meillä on hyaluronihappoa luonnostaan kehossa. HA on sokerimolekyyli, jolla on uskomaton kyky sitoa vettä itseensä, mutta ikääntymisen myötä tuotanto vähenee ja on osa näkyviä ikääntymisen merkkejä. Eli HA:ta voi käyttää sekä täyteainehoidoissa, kuin kosteuttavissa hoidoissa. HA on myös yleisin tapa muokata kasvojen piirteitä ja etenkin huulia. HA:ta käyttämällä kasvojen syviä uurteita ja ryppyjä saadaan täytettyä ja ihon pintaa tasoitettua, ilman että iho näyttää käsitellyltä tai kiristetyltä. Huulia voi täyttää joko täyteläisyyden tai epäsymmetrian vuoksi. Ylä- ja alahuulen epätasapaino tai molempien täyteläistäminen, amorinkaaren korostaminen tai profiilin muotoilu ovat tyypillisimpiä huulten hoitoja. Meillä täyteainehoidoissa pyritään aina mahdollisimman luonnolliseen lopputulokseen. Täyteainehoidoilla ei ikinä saavuteta lopullista hoitotulosta, sillä injektoitu hyaluronihappo poistuu kehostamme luonnollista reittiä aineenvaihdunnan myötä. Tulosten pysyvyys riippuu iästä, yleiskunnosta, elintavoista, käytetystä aineesta ja hoitoalueesta. Tulokset kestävät kuukausista reiluun vuoteen, mutta uusintahoidon tulokset pysyvät tyypillisimmin hieman pidempään ja uusintaan kannattaa hakeutua ennen kuin kaikki tulokset ovat täysin hävinneet.

Rejeunesse

Meillä täyteainehoidoissa käytetään CE-sertifioituja Rejeunesse Deep- ja Shape-täyteaineita. Rejeunesse-täyteaine sisältää steriiliä hyaluronihappoa ja BDDE-agentin, sekä lidokaiinia lievittämään kipua.

MIKÄÄN AINE EI OLE ELÄINPERÄINEN EIKÄ MITÄÄN AINEISTA OLE TESTATTU ELÄIMILLÄ.

Rejeunessen koostumus on rakennettu niin, että tulos olisi mahdollisimman tasainen ja kivuton, eikä aineet aiheuta suurta turvotusta. Silti on hyvä muistaa, että turvotus ja mustelmat voivat silti olla osa hoitoa, sillä jokaisen iho reagoi eri tavalla. Hoito suoritetaan aseptiikka edellä, sillä injektoinneissa on aina tulehdusriski läsnä. Vaikka valmiit täyteaineneulat ovat steriilisti pakattu, on myös ympäristön puhtaudesta ja kotihoidosta huolehdittava ja siltikin saattaa syntyä komplikaatio, joka vaatii lääkärin hoitoa. Nämä ovat kuitenkin äärimmäisen harvinaisia tapauksia. Tyypillisimmät komplikaatiot syntyvät ylitäytöstä ja liian kovasta lopputuloksesta. Meillä ollaan erikoistuttu luonnolliseen lopputulokseen, joten suuria täyttöjä emme edes tee.


Täyteainehoitoa ei tehdä mikäli:

• olet alle 18-vuotias

• olet raskaana tai imetät (infektioriskin olemassaolo ja lidokaiinin vaikutus maidon makuun)

• sinulla on flunssa tai muu infektio/yleistulehdus

• sinulla on immuunijärjestelmää heikentävä sairaus tai lääkitys (esim. syöpä, sytostaatit, veren hyytymiseen vaikuttava lääkitys)

• sinulla on HIV- tai hepatiitti-infektio

• sinulla keloidi-taipumus

• hoitoalueella on haava, infektio, tulehdus tai iho on palanut

• olet käyttänyt isotretinoiini-lääkitystä kuuden kuukauden sisällä

• aktiivinen herpes, ennen hoitoa on hyvä aloittaa estolääkitys ja huomioida, että pistot huulen alueella voivat saada herpeksen puhkeamaan uudelleen

• sinulle on juuri tehty muu esteettinen hoito hoitoalueelle (konsultoi hoitajaa)


Ennen hoitoa

Hoitajan kanssa käydään aina konsultaatiokeskustelu, täytetään esitietolomake ja käydään hoidon kulku läpi. Myös tietyt lääkkeet ja valmisteet on hyvä tauottaa 1-2 viikkoa ennen hoitoa, sillä ne lisäävät verenvuotoa. Näitä aineita ovat:

• Aspirin, Disperin, Burana

• Omega-3-valmisteet

• E-vitamiini

• verenhyytymiseen vaikuttavat luontaistuotevalmisteet (esim. valkosipulilisäaineet)

Mikäli haluat huuliin sekä täyteainetta, että pigmentoinnin on pigmentointi tehtävä ensin ja hoitojen väliin pitää jäädä vähintään 4 viikkoa. Pigmentointi on mahdollista tehdä myös pistoshoidon jälkeen, mutta silloin on hyvä huomioida, että väri levitetään huulen muodon perusteella ja täyteaineen hävitessä väri voi asettua väärään paikkaa. Sama 4 viikon sääntö koskee myös muita pistoshoitoja ja pigmentointeja.


Hoidon jälkeen

Normaaleita reaktioita ovat punoitus, kutina, turvotus, mustelma, aristus ja kihelmöinti. Alueella tuntuvat kovat pahkurat ovat myös täysin normaalia, ne ovat sitä täyteainetta. Oireet häviävät yleensä muutamassa päivässä. Jos oireet jatkuvat tai jokin oire mietityttää, ota yhteyttä hoitajaan. Turvotus saattaa aiheuttaa epäsymmetriaa, joten siitä ei kannata huolestua. Lopullinen tulos näkyy noin kahden viikon kuluttua.

• vältä koskettelemasta hoitoaluetta

• ei meikkiä hoitoalueelle 6 tuntiin

• vältä alkoholin käyttöä, tulista/kuumaa ruokaa ja juomaa, tupakointia, suutelua, pillillä juontia seuraavat 48h

• vältä saunaa, aurinkoa, solariumia ja hikijumppaa seuraavat 3-5 päivää