Jälleen kerran sai skeptikko nenilleen… Minun on kuultu sanovan, että kuollutta ei voi herättää henkiin. Tarkoittaen siis sitä, että kun hiukset ovat kuollutta solukkoa, niitä ei voi oikeasti elvyttää henkiin.

Tosiasia on, että pään ulkopuolella olevat karvat ovat siis oikeasti täysin kuollutta solukkoa. Ne ovat n.80-90% proteiinia, jota kutustaan keratiiniksi. Keratiini on täyttänyt hiussolun (keratinisoituminen) niin, että siitä ovat kuolleet tuma ja kaikki soluorganellit. Noita keratiinimolekyylejä sitovat yhteen rikkisillat ja nuo rikkisillat, ovat niitä, jotka määrittävät todella paljon hiuksen ulkonäköä. Kaikki hiuskäsittelyt, jopa hiusten harjaus rikkoo rikkisiltoja ja mitä enemmän hiusta rasitetaan, sitä enemmän rikkisiltoja hajoaa. Tähän sidokseen Olaplex siis tuo ratkaisun.

Molekyylejä voi ajatella ikään kuin kahleina. Kun yksi lenkki rakoilee tai antaa periksi, kahleketju hajoaa. Olaplexin tehtävä on paikata tuo puuttuva lenkki ja rakentaa kahle taas jatkuvaksi ketjuksi. Olaplex-tuotteiden patentoitu ainesosa (Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate) estää hiuksen rakennetta vahingoittumasta kemiallisten käsittelyjen yhteydessä ja samalla se korjaa aiemmin syntyneitä vaurioita vahvistaen hiuksia.

Koska omat jääräpäiset aivoni estivät minua uskomasta tuohon aineeseen (ja koska hinta tuotteella on taivaissa), meiltä meni melkoisen kauan ottaa tuotetta liikkeeseen ja antaa sille edes mahdollisuus näyttää mihin se pystyy. Noh, nyt tiedän paremmin. Itse kiinnitin huomiota siihen, miltä hiukset tuntuivat heti pesun jälkeen, mutta kuten aina, paras palaute tulee käyttäjiltä. Hiukset ovat pysyneet monella paremmassa kunnossa, kun väriaineeseen on lisätty Olaplexia. Myös rankempia värimuutoksia on uskallettu tehdä nyt, kun ei tarvitse jännittää sitä jääkö hiukset pesualtaaseen. Olaplexilla voidaan tehdä myös pelkkiä tehohoitoja, jotka ovat omiaan pitkälle tukalle, hiusten kasvattajille ja niille, jotka mielivät suurta värimuutosta tai muuta rankempaa käsittelyä. Hiuksia voidaan siis ennalta vahvistaa tulevaa koitosta varten.

Hoen usein sitä, että kun kemiallisesti korjataan, pitää sitä myös pitää kemiallisesti yllä. Totta ja ei totta. Olaplexin tekemä korjaus toki pysyy hiuksessa melko hyvin, mutta hiuksiin kohdituu silti samaa rasitusta päivittäisissä rutiineissa, joten jos et jatka korjaamista ja pidä korjattua sidosta yllä, et välttämättä jää juurikaan voitolle. Siksi toivoisin, että kotona jatkettaisiin hoitamista Olaplexin kotihoitotuotteilla.