Neulaepilaatio – pysyvää karvanpoistoa

Hirsutismi eli liiallinen karvankasvu naisella on yllättävän yleinen vaiva Suomessa. Pysyvään karvapoistoon on olemassa kolme vaihtoehtoa; laser, ipl ja neulaepilaatio. Laserilla ja ipl:llä on helppo hoitaa isojakin ihoalueita, mutta sen toimivuus perustuu karvan pigmentin tunnistamiseen, joka tarkoittaa sitä, ettei se tehoa vaaleisiin tai punertaviin karvoihin. Neulaepilaatio (diatermia / elektrolyysi)  on siis sekä vanhin, että  ainut toimiva keino poistaa vaaleita karvoja.

Hoidossa käytetään pientä neulaa ja korkeataajuista sähkövirtaa, joilla karvatuppi saadaan kokonaan tuhottua. Karvassa on hyvä olla sen verran pituutta, että karvasta saa pinsetillä kiinni ja karvan on muutenkin hyvä olla kasvuvaiheessa, jotta optimaalinen tulos voidaan taata. Ensimmäisellä hoitokerralla voidaan päästä jopa 70%:n tuloksiin ja suosituksena onkin uusia käsittely viiden viikon sisään 1-3 kertaa. Vaikka karvatuppi ei tuhoutuisikaan täysin ensimmäisellä kerralla, se tuottaa kuitenkin ohuempaa ja heikompaa karvaa.

Hoito voi tuntua epämiellyttävältä tai kivuliaalta, riippuen omasta kipukynnyksestä. Yleensä hoito on hyvin siedetty, eikä neulan lämmin isku kestä kauaa. Esipuudutamme kuitenkin ihosi ennen käsittelyä. Mikäli sinulla on puuduteaineallergia, voimme tehdä hoidon ilman puudutetta kivun siedon rajoissa.

Hoitoa ei voi suorittaa mikäli:

• sinulla on sydämentahdistin

• olet raskaana

• hoitoalueella on metallia

• sinulla on allergia neulan metallille

• hepatiitti

• tulehdus hoidettavalla aluella

Hoidon jälkeen:

Iho yleensä punoittaa ja hoitoalueella saattaa esiintyä turvotusta. Myös pienet ruvet ovat tyypillisiä, mutta kaikki reaktiot paranevat yleensä parissa päivässä ja kotihoidolla voi vaikuttaa asiaan todella paljon. Hoidon jälkeen on äärimmäisen tärkeää pitää alue kuivana ja puhtaana seuraavat 24 tuntia eikä hoitoaluetta saa altistaa UV-säteilylle kuukauteen. Auringon paistaessa iho on ehdottomasti suojattava spf50 aurinkovoiteella. Myös hikijumppaa, uimista ja saunomista kannattaa välttää seuraavan viikon ajan. Saat hoitajaltamme kirjalliset kotihoito-ohjeet ja tuotesuositukset kotiin.