Mitä on kestopigmentointi?

Sana kestopigmentointi pitää sisällään kirjon erilaisia palveluita ja parhaani mukaan avaan asiaa, jotta sinä ymmärrät, mistä tässä nyt on kyse.

Ihan ensimmäisenä erotan kestopigmentoinnin tatuoinnista. Vaikka kestopigmentointi tehdään neulalla ja ihoa avaamalla, työskentelemme kuitenkin eri ihon kerroksissa. Iho koostuu siis kolmesta kerroksesta;

Subkutis eli ihonalaiskerros on alimmaisena, se koostuu lähinnä löyhästä sidekudoksesta ja rasvasta.

Dermis eli verinahka pitää sisällään nimensä mukaisesti runsaasti verisuonia. Lisäksi tässä kerroksessa on hermopäitä, karvatupet, hiki- ja talirauhaset. Kollageeni ja elastiini sekä hyaluronihappo ovat verinahan ns. rakenneaineita.

Epidermis eli orvaskesi on päällimmäinen kerros, se minkä me silmällä näemme ja mikä uusiutuessaan hilseilee iholta pois. Orvaskedessä on tyvisolukerros, mistä ihon uusiutumiskierto alkaa ja siellä on myös ihon värin määrittävät melanosyytit, tuntoaistin reseptorit ja immuunipuolustuksen soluja.

Tatuointiväri viedään siis keskimmäiseen eli dermikseen, siinä missä me viemme väripigmentit päällimmäiseen kerrokseen eli epidermikseen. Nyt kun tästä ihon infopläjäyksestä on selvitty, niin perehdytään enemmän tuohon itse asiaan.

Kestopigmentointi (PMU = permanent make up) on semi-pysyvä meikki eli ehostus, jolla pyritään korostamaan kasvojen omia luonnollisia piirteitä. Pigmentointi voidaan tehdä kulmiin, ripsirajaan tai huuliin. Pigmentoinnilla voidaan toki tehdä korjauksia kehoon, kuten luoda uusi hiusraja tai rakentaa rintaleikkauksen jäljiltä uusi nännipiha. Semi-pysyvä nimike tulee siitä, että toisin kuin tatuointi, pigmentointi haalistuu iholta pois. Kestopigmentointi pysyy iholla 1–5 vuotta. Palaan myöhemmin siihen, miksi joillakin näkyy vanhat pigmentoinnit vielä 10 vuoden jälkeenkin.

Koska teemme pigmentoinnin epidermikseen, se haalistuu ajan saatossa ja väriaineet kulkeutuvat normaalin ainevaihdunnan mukana pois. Käyttämällä oikeaa tekniikkaa ja tiettyjä pigmentointivärejä, toimenpide on siis täysin turvallinen. Meillä pigmentoinnit tehdään Swiss Colors-kestopigmentointiväreillä ja syy siihen löytyy alla olevasta linkistä.

Ja nyt, jos sinulla ei ole neulakammoa, niin jatka lukemista, sillä nyt päästään oikeasti itse asiaan. Kestopigmentointi tehdään koneella tai mekaanisella käsikappaleella. Ihon pinta viilletään auki ja viiltoon viedään väripigmenttiä. Saattaa kuulostaa kirurgiselta toimenpiteeltä, joten selvennän tarkemmin. 3D- eli karvatekniikassa (microblading manuaalisesti tai koneella nano-neulalla) ihoon tehdään pieniä pinnallisia viiltoja, jotka ulkonäöltään muistuttavat kulmakarvoja. Viiltoa ei ikinä tehdä pintakerrosta syvemmälle, sillä silloin saadaan aikaan arpi ja arpikudosta. Koneella tehdyt puuterikulmat, jotka ulkonäöltä muistuttavat enemmän meikattuja kulmia, taas tehdään hoitopäällä, jossa on 1–7 neulaa ja väri viedään ihoon ns. stamppaamalla. Eli neula liikkuu ylös alas koneessa ja joka kerta osuessaan ihoon, se lävistää sen ja vie mukanaan väripigmenttiä. Kulmien suhteen haluttu lopputulos määrittää käytetyn tekniikan. Silmien rajaus ja huulet tehdään aina koneella. Ainakin meillä. Kulmat voidaan tehdä myös hybriditekniikalla, jossa siis tehdään sekä microblading-karvoja ja kulmien puuterointi. Asiakkaat kyselevät meillä paljon aiheesta ja se tuntuu olevan monelle kovin epäselvää, että mikä nyt on mitä tekniikkaa. Jos kuvahaut jättävät enemmän kysymyksiä, niin me ammattilaiset olemme täällä jälleen teitä varten. Paikanpäällä on helpoin näyttää kuvista, mitä tekniikkaa milloinkin on käytetty ja miltä parantuneet kulmat oikeasti näyttävät.

Ennen kuin menen aiheessa eteenpäin, halusin nyt muistuttaa teitä lukijoita siitä, että olkaa varovaisia ja tarkkoja sen suhteen, kenen annatte viiltää kasvojanne. Ei pelkästään se, että lopputulos ei ole mieluinen, niin on hyvä muistaa ja tiedostaa, että kestopigmentoinnissa ihon pinta tosiaan rikotaan ja se on täydellinen kulkureitti KAIKILLE bakteereille, viruksille ja sienille. Hygienia on aivan yhtä tärkeä, kuin oikea tekniikka! Valitkaa siis tekijänne varmana siitä, että hän on käynyt vaadittavat koulutukset ja pitää hygieniasta ja TEISTÄ pirun hyvää huolta!

Kestopigmentointi on kaikesta pelottelusta huolimatta aivan mieletön palvelu kaikille niille, jotka haluavat korostaa, tasapainottaa tai peittää jotain kasvojen aluetta. Microbladingilla ja/tai puuteroinnilla voidaan luoda kulmat, vaikka omia karvoja ei olisi ollenkaan, rajauksilla saadaan silmän muoto ja säihke upeasti korostettua ja huulet voi pigmentoida todella neutraalilla värillä ja tasapainottaa esim. sävyeroja tai ne voidaan korostaa ja saada mehukkaan näköiseksi jollain näkyvämmällä sävyllä. Kestopigmentointi vaatii aina asiakkaalta sitoutumista, sillä valmiiseen lopputulokseen vaaditaan yleensä vähintään kaksi käyntiä. Kun iho rikotaan, se alkaa saman tien parantaa itseään ja tämä prosessi muuttaa pigmentoinnin ulkonäköä. Yleensä väri haalistuu ekan kerran jälkeen niin paljon (40–80 %), että se on vahvistettava toisella käynnillä. Välillä saattaa myös käydä niin, että työ joudutaan keskeyttämään ihon puolustusreaktion vuoksi. Tämä ei siis ole mitenkään vaarallista tai ennenkuulumatonta ja kunnon ammattilainen työstää kasvojasi niin monessa erässä, kuin on tarve, jotta lopputulos miellyttää molempia.

Kestopigmentoinnin pysyvyys riippuu monesta tekijästä. Ikä, ihotyyppi, kotihoito ja ihoalue vaikuttavat kaikki siihen, saatko nauttia pigmentoinnistasi vuoden vai viisi. Kerrostus voi myös vaikuttaa asiaan. Ekan kerran kulmat voi kestää vuoden ilman vahvistusta, kun toisen kerran ne voivat pysyä hyvänä kaksi vuotta. Itselleni on tehty rajaus kolme vuotta sitten ja näen edelleen ripsirajassa mustan pigmentoinnin. Jos joku tekijä lupaa sinulle 10 vuotta kestävät kulmat, harkitse! Pigmentointivärejä on markkinoilla melkoinen määrä ja pigmentointeja tehdään myös tatuointiväreillä. Menneinä aikoina (valitettavasti jonkun verran edelleen) kestopigmentointeja tehtiin tatuointeina. Ja kuten alussa kerroin, lopputulos on silloin pysyvä, mutta se ei missään nimessä ole stabiili. Valtaosa väreistä sisältää metalleja, kuten rautaoksideja ja ajan saatossa kaunis musta rajaus tai ruskeat kulmat voivat olla siniset, violetit, vihreät tai punaiset. Pigmentti voi muuttaa väriä tai hävitä kokonaan myös, jos se pigmentoidaan liian syvään.

Oikeintehtynä kestopigmentointi on ihana palvelu, jolla saadaan korostettua sinun kauneuttasi ja helpotettua ja nopeutettua mahdollisia meikkirutiineja. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan meidän tekemiin hoitoihin tarkemmin ja sähköpostilla saa ehdottomasti laittaa lisäkysymyksiä, mikäli jokin asia jäi askarruttamaan.

<3:lla Paula

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *